Za nekatere zima pomeni podleganje privlačnostim zaprtih prostorov. S tem ni nič narobe – kdo ne ljubi mehke odeje, udobnega kavča in skodelice vroče čokolade? Toda bivanje v notranjosti lahko pomeni tudi, da pogrešate čare na prostem v hladnih mesecih.

Čare, kot zunanje ognjišče! Poleg tega, da polepša vaše okolje, zagotavlja čudovito toploto in udobje, saj vam nihajoči plameni spravijo vaš um v mirno stanje. Čeprav so ognjišča ali kamini v glavnem rezervirani za uporabo v mrzlih zimskih mesecih, dodajo toplino, slog in osebnost vašemu domu ne glede na letni čas!

To je odlična osrednja točka za vaš zunanji prostor. Z lahkoto lahko spremenite svojo teraso v čudovito prizorišče, idealno za zabavo gostov. Prostor okoli vašega kamina je odličen tudi za sprostitev ali druženje – tudi v hladnem zimskem večeru. Pri vsakem druženju na prostem se vam bo večina dolgih pogovorov odvijala prav ob ognjišču.

Kamini na prostem so na voljo v tradicionalnem lesu ali na plin. Prednost uporabe kamina na plin je, da boste prejeli takojšnjo toploto in udobje, ne da bi morali nenehno hraniti plamen. Če pa imate raje rustikalen vonj po gorečih hlodih ter romantičen privdih, razmislite o kaminu na drva.

Naj vas hladen zrak in krajši dnevi večne zime ne zadržujejo v zaprtih prostorih. Z dodanim zunanjim ognjiščem/kaminom je lahko vaš vrt uporaben vse leto!