Božič je tik pred vrati in skoraj je čas, da okraski pridejo ven in se božično drevo postavi. Mnogi v tem času nemorejo nameniti preveč denarja za ta praznik, zato smo pripravili izbor okraskov s katereimi lahko prihranite tudi nekaj dodatnega denarja.

1. Luči na utripanje

Ni božiča brez teh pravljičnih lučk. Nahajajo se na ulicah naših vasi ali mest in vsako leto znatno okrepijo naše navdušenje za okrasitev naših domov in vrtov. Utripajoče lučke so odlična ideja za vaš dom na dan božiča, prav tako pa so cenovno ugodne. Popolne so tudi za doseganje “Hygge” – danske ideje o dobrem življenju in ustvarjanju toplega, vabljivega vzdušja, v katerem se lahko sprostite in uživate vi in vsi, ki so vam blizu.

2. Storž

Storž se lahko spremeni v rustikalne, zimske in praznične okraske, ki so tako vsestranski, lahko naredite vrsto okraskov za svoj kamin, mizo ali drevo. Za njihovo okrasitev uporabite bleščice in barveali pa pritrdite trakove in pentlje za obešanje na drevo. Izbira je vaša! Še posebej so nam všeč storži, ki so na koncih prefinjeno pobarvani z belo barvo in zaključeni s srebrnimi bleščicami. Sanjate o belem božiču? Naredite jih in zagotovo ga boste pridobili… v stilu!

3. Namizna drevesca

Strunasta namizna drevesa so odlična za dodajanje okraskov na mizo v času najboljšega praznika v letu. Prav tako pa jih je enostavno izdelati! Za to potrebujete le list papirja A4, zeleno nit ali vrvico, lepilo in nekaj bleščic ali kroglic. Začnite tako, da papir A4 zvijete v stožec, da bo podoben obliki božičnega drevesa. Zavarujte ga in obrežite spodnji del tako. da lahko stoji pokonci. Stožec pokrijte z lepilom, nato pa ga ovijte z vrvico in pokrijte celoten stožec. Pustite, da se posuši. Ko se posuši, odstranite stožec papirja od spodaj. Okrasite ga po želji, vendar pazite, da teh drevesčkov ne okrasite s čim pretežkim – so precej občutljiva.

4 zlati, srebrni in bronasti listi

Enostavni, priročni in poceni za izdelavo, ti listi so čudovit način za dodajanje elegance vaši zbirki domačih božičnih okraskov. Potrebovali boste nekaj PVA lepila in nekaj zlatih, srebrnih in bronastih barv. Če ste ljubitelj bleščic jih lahko tudi dodate. Pojdite ven na svoj vrt in izberite nekaj lepih listov. Nato morate liste pokriti z lepilom PVA in pustiti, da se posušijo. Ta korak ponovite 3-krat. Poskusite, da lepila ne nanašate pregosto, saj boste izgubili nekatere naravne lastnosti listov. Ko se popolnoma posušijo, pobarvajte z želenimi barvami in okrasite, kakor želite. Razpršite jih po svojem domu, na božični jedilni mizi ali pa jih prebodite in pritrdite trak, da lahko visijo na vašem božičnem drevesu, kljuk od vrat ali pa jih uporabite po svoje, vse je odvisno od vas!

glittery leaf DIY | Fall decor diy, Fall crafts, Diy fall